Indhold

 

 

 

Fra lydbogens inderside:

 

Mark Twain bemærkede en gang, at "En løgn kan komme halvvejs rundt om jorden, før sandheden har fået gnedet søvnen ud af øjnene". Hans observation rammer noget centralt: Vandrehistorier, konspirationsteorier, og falske skræmmehistorier om offentlige sundhedsfarer, cirkulerer ubesværet. Samtidig har mennesker med vigtige idéer – forretningsfolk, lærere, politikere, journalister og andre – svært ved at få deres idéer til at "klæbe".

 

Hvorfor lever nogle idéer i bedste velgående mens andre dør hurtigt? Og hvordan forbedrer vi værdige idéers chancer i verden? I Skabt til at klæbe kaster underviserne og idésamlerne Chip og Dan Heath sig direkte ind i at besvare disse nagende spørgsmål. I bogen afslører Heath-brødrene de klæbende idéers anatomi, og forklarer måder hvorpå man kan gøre sine idéer mere klæbende, eksempelvis ved at bruge "princippet om den menneskelige skala", "hukommelsens velcroteori" og at skabe "videnhuller".

 

I denne uvurderlige guide opdager vi at klæbende beskeder af alle slags – fra den berygtede falske "nyretyvebande" historie, over en sportstræners undervisning i god sportsånd, til visionen for et nyt Sony-produkt – trækker på styrken i de samme seks egenskaber.

 

Skabt til at klæbe er en bog som vil ændre din måde at formidle idéer på. Det er en hurtig gennemgang af succeshistorier (og fiaskoer): Nobleprisvinderen som drak et glas bakterier for at bevise en tese om mavesår; velgørende organisationer, der bruger "Moder Theresa-effekten"; folkeskolelæreren, hvis simulation viste sig at forebygge racediskrimination. Provokerende, overraskende og med et glimt i øjet viser Skabt til at klæbe os de afgørende principper for vindende idéer – og fortæller os hvordan.

 

 

 

 

 

 

 

Download en oversigt over bogens indhold

 

Som tekstdokument

 

 

 

Som mindmap

A4-format

A3-format

 

 

Indhold